D3-vitamint, Cantaloupe dinnye kivonatot, cinket és szelént tartalmazó, ananász ízű étrend-kiegészítő készítmény

AZ IMMUNRENDSZER ÉS A SEJTVÉDELEM MŰKÖDÉSÉÉRT.

Az immunrendszer hatékony működése elengedhetetlen a testi egészség megőrzéséhez.

Ez a védelmi rendszer, számos összehangolt folyamat harmonikus együttműködése, melyek akkor képesek szervezetünket megvédeni a fertőzésekkel szemben, ha minden „fogaskerék” tökéletesen működik.

A Cefaimmun® Stix német fejlesztésű termék. Olyan hatóanyagokkal rendelkezik, melyeknek bizonyítottan hatásosak az immunsejtek védelmében és ha hiányoznak szervezetünkből, akkor az nem kielégítő immunválaszt eredményezhet.

A Cefaimmun® Stix összetevőinek kiválasztásakor szem előtt tartották, hogy „minden az alapokál kezdődik”, így olyan vitaminok és nyomelemek kaptak helyet ebben a termékben, amelyek már sejt szinten kifejtik hatásukat, sőt ugyanazt a hatás több oldalról támogatják.

Kinek és mikor lehet szüksége a Cefaimmun® Stix segítségére?

Miért különleges a Cefaimmun® Stix?

Egyedülálló kombináció az immunsejtek hatékony működéséhez:

Adagolási javaslat

Naponta egy adag étkezés után. A tasak tartalmát öntse közvetlenül a szájába, folyadék alkalmazása nélkül. A tasak a perforált vonal mentén, a nyíl irányában nyitható.

Kerülje a C-vitamin egyidejű fogyasztását, mivel ez befolyásolhatja a szelén ideális felszívódását. A bevételt időben eltolva (legalább egy órával) ez elkerülhető.

Vegetáriánusok számára is fogyasztható. Gluténmentes. Allergének, színezék, zselatin és élesztő hozzáadása nélkül készült étrend-kiegészítő.

 

 

Összetétel a napi adagban

(átlagos összetétel)

1 tasak (Stix)

NRV * %

Sárgadinnye koncentrátum (Cantaloupe)

10 mg

**

Szuperoxid dismutáz (SOD)

140 IU

**

Szelén

150 µg

273 %

D-vitamin

50 µg = 2,000 IU

1,000 %

Cink

15 mg

150 %

 

 

*NRV: tápanyag referenciaérték, **nincs NRV követelmény

Összetevők

tömegnövelő szer: eritrit, keményítő, tömegnövelő szer: mannit, természetes aromák, cink-citrát, tömegnövelő szer: hidroxi-propil-metil-cellulóz, növényi olaj (pálmaolaj1), savasságot fokozó szer: citromsav, sűrítő anyag: nátrium-karboxi-metil-cellulóz, sárgadinnye-koncentrátum Cantaloup dinnyéből, nátrium-szelenit, kolekalciferol2  

1RSPO fenntarhatósági tanúsítvánnyal, 2Növényi eredetű D3-vitamin

A csomag mérete

tartalom: 42 adag = 64,3 g

Cefaimmun® Stix - összetevők

Szuperoxid-dizmutáz – SOD

A szuperoxid-dizmutáz egy természetes antioxidáns enzim, amely katalizálja a szuperoxid gyök lebontását közönséges oxigénné és hidrogén-peroxiddá. A SOD négy formában létezik attól függően, hogy cinket, mangánt, rezet, vagy vasat tartalmaz.

Az SOD fontos antioxidáns hatást fejt ki szinte minden oxigénnek kitett élő sejtben. Az immunsejtek antioxidáns védelme különösen fontos az immunrendszer megfelelő működése szempontjából.

KATTINTS IDE és ismerd meg jobban a Cantaloupe dinnye kivonatot és a SOD-ot!

D3-vitamin – 2000 NE

A D-vitamin a régi elnevezése szerint zsírban oldódó vitamin. Ma már tudjuk, hogy ez nem pontosan így van. A D-vitamin valóban zsírban oldódó, azonban nem vitamin, hanem hormon, melyet a nap UV-B sugárzásának hatására szervezetünk is képes előállítani, ha a megfelelő „előanyaggal” rendelkezik. 

 A D-vitamin kémiai elnevezése 1,25 dihidroxi-kolekalciferol. Ez a D-vitamin aktív formája.

A D-vitaminnak fontos szerepet tölt be szervezetünkben zajló különböző biokémiai folyamatokban, hatással van a csontrendszerre, a fogazatra, az izomrendszerre és az immunrendszerre, a vérkeringésre, a sejtosztódásra és a sejtanyagcserére egyaránt. A D-vitamin immunrendszerre gyakorolt hatása különösen fontos. Segíti – a T-limfociták – őrsejtek - differenciálódását és osztódását. Ezek a sejtek képezik immunrendszerünk elsődleges védelmi vonalát, hiszen feladatuk a szervezetünket folyamatosan bombázó vírusok és baktériumok felismerése, a további immunsejtek mozgósítása és immunfolyamatok beindítása.

A D-vitamin nagy mennyiégben található a tej- és tejtermékekben, húsban, tojásban, halban. Ezek a természetes források kieshetnek különböző diéták eseten. Napi 15-20 perc napsugárzás hatása a fedetlen bőrterületeken – elégséges lenne a napi D-vitamin szükségletek kielégítésére. Ez az időszak azonban hazánkban márciustól októberig tart, ezért a „fénytelenebb” időszakban pótlásra szorulunk.

A D-vitamin hiánya

A D-vitamin igény fokozódhat olyan időszakokban is, mikor a megnövekvő számú vírusfertőzések miatt az immunrendszer fokozott igénybevételnek van kitéve. D-vitamin hiányában az immunrendszer elégtelenül működik, a T-őrsejtek aktivitása csökken. Ezért gyakrabban fordulhatnak elő akut betegségek és a krónikus betegségek is fellángolhatnak.

A terhesség, szoptatás, menopauza, idős kor D-vitamin hiányt idézhet elő, mivel az igény megnő, illetve a D-vitamin előállítása, felszívódása csökkenhet.

A D-vitamin hiányának a következménye lehet csontvesztés – csontritkulás – csontlágyulás. A D-vitamin hiány közvetlenül hozzájárul a szívelégtelenség, magasvérnyomás és az érelmeszesedés kialakulásához, súlyosbodásához is.

D-vitamin szükséglet

Felnőttek számára 1500-2000 nemzetközi egység D-vitamin bevitele javasolt naponta. Az őszi-téli hónapokban főként táplálékkiegészítők formájában javasolt, mivel csupán élelmiszerekből ekkora mennyiség nem fedezhető. Túlsúly esetén ez az érték még magasabb lehet, akárcsak a kor előre haladtával, amikor a szervezet felvevő képessége csökken. A terhesség és a szoptatás időszaka is megnöveli a napi D-vitamin igényt.

Cink – 15mg

A cink alapvető nyomelem, amelyre szervezetünknek nagy szüksége van.

A cink talán legfontosabb szerepe, a sejtek határoló hártyájának, vagyis a sejtmembrán épségének fenntartásában van. Cink nélkül a membrán sérülékennyé, és a káros hatásokkal szemben kevésbé ellenállóvá válik, amely a sejt életképességének nagymértékű csökkenését vonja maga után. Ez a hatás független a sejttípustól, vagyis valamennyi sejtre jellemző. Így az immunsejtek sejtintegritását is VÉDI a cink, amely hatékony működésükhöz elengedhetetlen!

Mint a nyomelemek legnagyobb része, a cink is kiemelkedő szerepet tölt be a szervezetben lezajló enzimatikus folyamatok szabályozásában. Számos enzim működéséhez szükséges ún. aktív centrumok kialakításában, illetve a fehérjetermészetű enzimek térszerkezetének stabilizálásához is hozzájárul. Ez azért fontos, mert a megfelelő térszerkezet nélkül az enzimek nem képesek elvégezni a sejten belüli feladataikat.

A cink megtalálható az olyan fehérjében gazdag ételekben, mint:

Ezen táplálékokból a cink felszívódása kiegyensúlyozott, ám egyidejű magas rost tartalmú élelmiszerek fogyasztása rontja a felszívódás sebességét és mértékét. Kiegyensúlyozott táplálkozás esetén cink étrend-kiegészítők szedése nem szükséges, ám egyoldalú táplálkozás vagy valamilyen betegség fellépésekor a cinkpótlás jó hatású lehet, különösen azért, hogy az immunrendszer képes legyen hatékonyan ellátni feladatát.

Szelén - 150μg

A szelén nélkülözhetetlen nyomelem.

Minden sejtben megtalálható. Csökkenti az oxidatív stresszt, segíti a sejtmembrán védelmet.

Kiemelten fontos a szelén a máj és a hasnyálmirigy megfelelő működéshez, valamint a herék és a spermaképzés szempontjából is.

A szelén elengedhetetlen az emlősök szervezetének egyik legfontosabb fehérjetípusának, a szelenoproteinek szintéziséhez. Az emberi szervezetben ezen fehérjék meglehetősen változatos szerepet töltenek be. A T-sejtes immunitásban való részvételével hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez is. Jelenléte nélkülözhetetlen a hormonszintézisben.

A szelénnek legfontosabb szerepe az antioxidáns tulajdonsága. Ennek köszönhetően képes az oxidatív stressz mérséklésére, ezáltal a lipid természetű anyagok kémiai védelmével járul hozzá a sejtek határoló membránjának állagmegóvásához.

Az antioxidáns védelemmel kapcsolatos a szelén immunrendszert erősítő tulajdonsága, illetve számos, a kórokozók elleni védekezéshez szükséges folyamat intenzívebben zajlik szelén jelenlétében.

A szelén főleg húsokban található meg, illetve a tenger gyümölcseiben, magvakban és diófélékben, de sok zöldség is tartalmaz szelént különböző koncentrációban.

Szelénben gazdag zöldségek: brokkoli, káposzta, spenót, lima bab, szójabab, spárga, fekete bab, gombafélék.

Szelénben gazdag gyümölcsök: banán, grapefruit, szőlő, kiwi, citrom, sárgadinnye, mangó, szeder, narancs. A csonthéjasok közül érdemes megemlíteni a dióféléket, a paradió szeléntartalma különösen magas.

Egyéb magas szelén tartalmú ételek: marhahús, halak, főleg a tengeri halak (tonhal, hering, tőkehal), gabonafélék, leginkább a teljes kiőrlésű gabonákban található nagy mennyiségben szelén.

A szelén hozzájárul a haj és a köröm normál állapotának fenntartásához, ezért előszeretettel ajánlják haj- és körömápoláshoz is.